Γκαλέτι, το μεγάλο «στοίχημα»!

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την μεταγραφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι στον ΟΦΗ όπου δεν είναι μόνο «στοίχημα» για την Κρητική ομάδα αλλά και για τον ίδιο τον Αργεντίνο.

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στις τάξεις των φίλων και ανθρώπων του ΟΦΗ η μεταγραφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι στην Κρητική ομάδα. Σούπερ μεταγραφή από κάθε άποψη που είχε χρόνια να κάνει η ομάδα της πόλης μας.

Σίγουρα όμως, πέρα από τον δικαιολογημένο, και λόγω του ονόματος αλλά και της αξίας του παίκτη, ενθουσιασμό, θα πρέπει να την εξετάσουμε από όλες τις πλευρές.

Κατ΄αρχήν θα διαφωνήσω ότι πρόκειται για μία μεταγραφή καθαρά .. αεροδρομίου και επικοινωνιακού χαρακτήρα για να πουλήσει ο ΟΦΗ κάποια παραπάνω διαρκείας.

Ναι μεν είναι ένα όνομα – μαγνήτης αλλά από κει και πέρα θεωρώ ότι είναι και μία κίνηση που έγινε για να ενισχύσει ουσιαστικά την ομάδα και όχι για λόγους εντυπωσιασμού.

Και εδώ είναι που αρχίζει το ενδιαφέρον του πράγματος. Ο Γκαλέτι ήρθε στον ΟΦΗ και για να βοηθήσει αλλά και για να βοηθηθεί ο ίδιος. Να γίνουμε πιο σαφείς.

Δεν είναι μόνο «στοίχημα» για τον ΟΦΗ η μεταγραφή του μεγάλου Αργεντίνου αλλά και για τον ίδιο.

Ναι μεν ο ΟΦΗ θέλει να πάρει όσο γίνεται περισσότερα από αυτόν αλλά και ο ίδιος θέλει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο.

Η περιπέτεια της υγείας του, που τώρα ανήκει στο παρελθόν, τον ταλαιπώρησε και έθεσε εν αμφιβόλω το αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Τώρα είναι οκ, και μετά από τρία χρόνια θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του.

Σε ένα πρωτάθλημα που το ξέρει και σε μία ομάδα που δίνει την ευκαιρία σε παίκτες να.. αναγεννηθούν.

Δεν θεωρώ ότι ήρθε στον ΟΦΗ για να απαντήσει στον Ολυμπιακό. Αυτά είναι οπαδικά και για λαϊκή κατανάλωση. Άλλωστε η δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών ανήκει στο παρελθόν και ο Γκαλέτι πήρε ένα αρκετά υψηλό ποσό.

Επίσης δεν θεωρώ ότι ο Γκαλέτι ήρθε στον ΟΦΗ για.. αρπαχτή γιατί ο λογαριασμός του είναι ήδη φουσκωμένος. Άλλωστε δεν θα ξεφύγει από το πλάνο της οικονομικής εξυγίανσης ο ΟΦΗ με την μεταγραφή του.

Ο Γκαλέτι ήρθε για να δείξει ότι είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και να προσπαθήσει να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο σε μία ομάδα όπου θα μπορέσει να τα έχει όλα, να περάσει καλά και να είναι όπως του αρμόζει το Νούμερο 1.

Η αξία του και το βιογραφικό του είναι εγγύηση αλλά μένει να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Έχει να παίξει τρία χρόνια μπάλα. Η μπάλα και το ποδήλατο λένε ότι δεν ξεχνιούνται αλλά όλα φαίνονται στο γήπεδο.

Ένας καλός Γκαλέτι είναι πολυτέλεια για οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα και θα κάνει την διαφορά στην ομάδα. Ακόμα και να μην είναι, που είναι και το πιο πιθανό, ο Γκαλέτι του Ολυμπιακού θα δώσει την ώθηση στους άλλους με την παρουσία του και μόνο να γίνουν καλύτεροι.

Άλλωστε αν ο Γκαλέτι ήταν ο παλιός καλός παίκτης, ενδεχομένως δεν θα ερχόταν ποτέ στον ΟΦΗ. Τώρα όμως είναι εδώ. Και αυτό μετράει.

Ήδη ο κόσμος τον έχει αγκαλιάσει. Μένει να δούμε αν θα τους ξαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα. Γιατί ο κόσμος του ΟΦΗ είχε συνηθίσει τις περασμένες δεκαετίες να βλέπει παιχταράδες με τα «ασπρόμαυρα». Όμως τα τελευταία χρόνια του είχαν λείψει. Τώρα με τον Αργεντίνο ήρθε και πάλι η ώρα να απολαύσουν ποιοτικό ποδόσφαιρο.

«Στοίχημα» λοιπόν και για τον ΟΦΗ ο Γκαλέτι αλλά και για τον ίδιο η μεταγραφή του στον ΟΦΗ. Μία συνεργασία που έχει να δώσει πολλά και στους δύο αλλά κυρίως σε όλους μας.

Ο πήχης έχει ανέβει μένει να δούμε αν θα παραμείνει ψηλά…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook