Επέστρεψε σοφότερος για να μείνει…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το αήττητο ξεκίνημα του Εργοτέλη που έχει κερδίσει το χειροκρότημα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου»…

Ο φετινός Εργοτέλης ξεκίνησε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι γεμάτο αβεβαιότητα και αγωνία.

Τελικά και το θέμα με το Παγκρήτιο έλυσε και την αδειοδότηση εξασφάλισε και το ρόστερ του έστω και στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου διαμόρφωσε.

Οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στην Σούπερ Λιγκ «σοφότεροι» όπως λέει και ένα παλιό μότο και έχουν κλέψει μέχρι τώρα τις εντυπώσεις με το αήττητο ξεκίνημά τους.

Και τις τέσσερις αγωνιστικές η παρουσία του ήταν καλή. Έχασε την νίκη, αφού ισοφαρίστηκε στο 87΄σε 2-2, λίγο πριν το φινάλε στο Περιστέρι στο ματς της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο, σε μία έδρα όπου πολλές ομάδες θα «γονατίσουν» , νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό με Μπαμ Μπαμ και Μπαντιμπαγκά να κάνουν «όργια», ισοπαλία 0-0 στην Ξάνθη σε ένα ματς όπου είχε και δοκάρι και ισοπαλία 0-0 το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό σε έναν αγώνα όπου θα μπορούσε να είχε σκοράρει με τον Αναστασάκο και να πάρει το τρίποντο.

Εργο – τέλειο ξεκίνημα και σίγουρα τα εύσημα ανήκουν σε όλους. Ο Γιάννης Πετράκης ήρθε και αυτός αθόρυβα στην ομάδα και ήδη το έργο του φαίνεται.

Το ρόστερ παρουσιάζει πληρότητα και ποιότητα σε κάθε γραμμή με τις τελευταίες προσθήκες να μπαίνουν σιγά σιγά και σταδιακά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά ενώ εντυπωσιακό ξεκίνημα έχουν κάνει και οι νεοαποκτηθέντες Μπαμ Μπαμ και Μπαντιμπαγκά με όλη την Ελλάδα να μιλάει γι΄αυτούς.

Έχει πάρει παίκτη που έχει περάσει από την  Ρεάλ (Μεχία), από την Τσέλσι (Αζιζ), την Ιντερ (Πελέ) και την Αντερλεχτ (Μπαντιμπαγκά).

Το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στην ομάδα και με παίκτες που έχουν βγει από τα σπλάχνα της ομάδας κάτι που σίγουρα θα ικανοποιεί τον Κυρ Απόστολο από κει ψηλά που βλέπει την αγαπημένη του ομάδα.

Το ξεκίνημα είναι καλό και με μία νίκη την επόμενη αγωνιστική απέναντι στον Πανιώνιο στο Παγκρήτιο θα έχει κλείσει την πρώτη πεντάδα αγώνων αγγίζοντας το άριστο.

Βέβαια αυτό που μετράει είναι η διάρκεια και στο το μεγάλο κλισέ στο ποδόσφαιρο λέει ότι : «Στο τέλος θα γίνει ταμείο».

Ποιος όμως μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτή η ομάδα δεν θα τα καταφέρει και στην συνέχεια του πρωταθλήματος με το πρώτο δείγμα γραφής της να είναι άκρως ενθαρρυντικό;

Ο Εργοτέλης έχει συνδυάσει μέχρι τώρα το «τρεπνόν μετά του ωφελίμου» και έχει κερδίσει το χειροκρότημα.

Σίγουρα χρειάζεται δουλειά και να μην επαναπαυτεί γιατί η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα…. Πάντως δείχνει ότι ήρθε για να μείνει…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook