Με διαφορετική ψυχολογία στα Κρητικά ντέρμπι…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το ξεκίνημα των Κρητικών ομάδων στην Σούπερ Λιγκ και τα ντέρμπι Εργοτέλης – Πλατανιάς, ΟΦΗ – Εργοτέλης που έρχονται τις δύο προσεχείς αγωνιστικές….

Έξι στροφές έχουμε διανύσει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και ήδη αρχίζουν να… παγιώνονται τα πρώτα συμπεράσματα.

Ο Εργοτέλης παραμένει αήττητος, ο ΟΦΗ χωρίς νίκη ενώ και ο Πλατανιάς έχει μείνει χαμηλά αφού είναι μία ομάδα που δύσκολα χάνει αλλά δεν κερδίζει κιόλας.

Στην βαθμολογία ο Εργοτέλης είναι στην πρώτη πεντάδα, ενώ ΟΦΗ και Πλατανιάς είναι καθηλωμένοι στην ουρά της βαθμολογίας.

Όλα αυτά μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα αλλά μπορεί να σημαίνουν και τα πάντα. Ναι μεν είναι ακόμα νωρίς αλλά έχουμε ήδη ένα πρώτο αξιόπιστο δείγμα γραφής.

Ο ΟΦΗ, που πέρυσι είχε σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, φέτος δεν μπορεί να σκοράρει με ευκολία ενώ στο «Γεντί Κουλέ» που είναι η δύναμή του έχει γεμίσει με ισοπαλίες.

Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθουν και οι νίκες. Γιατί όσο περνάει ο χρόνος και η νίκη αγνοείται, τόσο τα πράγματα σε κάθε επίπεδο θα δυσκολεύουν. Για όλους και κυρίως για τον προπονητή που συνήθως την πληρώνει στο τέλος.

Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης μπορεί να προέρχεται από την Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο έχει το πνεύμα του νικητή και παραμένει αήττητος και βρίσκεται στα ψηλά… στρώματα της βαθμολογίας. Όπως προαναφέραμε αυτό μπορεί να μην σημαίνει τίποτα αλλά μπορεί να σημαίνει και τα πάντα.

Έχει πολλές επιλογές, παίρνει αυτό που θέλει και αν ήταν πιο προσεκτικός στα ματς με Ατρόμητο και Πανιώνιο θα μπορούσε να είχε ακόμα 4 βαθμούς. Η ψυχολογία του είναι στα ύψη αλλά εδώ είναι που θα πρέπει να μπει ένα.. φρένο στον ενθουσιασμό αφού η συνέχεια είναι δύσκολη και έχουμε ακόμα πάρα πολλές αγωνιστικές.

Για τον Πλατανιά τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν περισσότερο μετά το ματς με τον Πανθρακικό αν και μέχρι τώρα η εικόνα της ομάδας δεν έχει σχέση με αυτήν που ολοκλήρωσε το περυσινό πρωτάθλημα επί εποχής Αναστασιάδη. Οι νίκες δεν έρχονται και η νέα ομάδα που χτίστηκε θα πρέπει να ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά για να σώσει την κατηγορία.

Κομβικής σημασίας είναι τα Κρητικά ντέρμπι που έρχονται. Κατ΄αρχήν το προσεχές Σάββατο για την 7η αγωνιστική Εργοτέλης – Πλατανιάς στο Παγκρήτιο και την 8η αγωνιστική το ΟΦΗ – Εργοτέλης στο «Γεντί Κουλέ» στις 20 Οκτωβρίου.

Ματς καθοριστικά από κάθε άποψη. Με βαθμολογική και ψυχολογική σημασία. Και από πλευράς πρεστίζ ενδιαφέροντα αλλά και που θα κρίνουν πολλά αν και είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος.  Οι ομάδες θα μπουν στα ματς αυτά από διαφορετική αφετηρία αλλά όσο κλισέ και αν είναι στα ματς αυτά δεν υπάρχουν προγνωστικά. Άσχετα με την εικόνα που έχουν δείξει ως τώρα οι αγώνες αυτοί είναι ειδικών συνθηκών.

Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει για τα καλά και το ενδιαφέρον είναι έντονο. Το χειροκρότημα μέχρι τώρα το έχει κερδίσει ο Εργοτέλης.

Για να δούμε αν η συνέχεια θα είναι η ίδια και για τις τρεις ομάδες μας ή αν θα αλλάξουν πολλά από την έκβαση των Κρητικών ντέρμπι που έπονται…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook