Αρχίζει το μπάσκετ και θα νοιώθουμε όλοι κομπλέ….

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τα πρωταθλήματα μπάσκετ που ξεκινάνε το Σαββατοκύριακο με πολλές και καλές ομάδες από την Κρήτη να δίνουν και φέτος το παρών.

Τα άκρως ποδοσφαιρικά Σαββατοκύριακα τελειώνουν. Πλέον αρχίζουν και τα πρωταθλήματα μπάσκετ και θα νοιώθουμε όλοι κομπλέ. Και υπάρχει και έντονο Κρητικό ενδιαφέρον σε όλες τις κατηγορίες.

Για να πάρουμε όλα όμως ιεραρχικά και με την σειρά. Ξεκινάμε με την Α1. Εκεί όπου ο ΑΓΟΡ είναι σταθερή αξία και τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ. Δεν ξέρω αν θα ξαναμπεί στην τετράδα αλλά κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Είναι ο άξιος εκπρόσωπος του νησιού στην μεγάλη κατηγορία. Με νέο ρόστερ αλλά με όρεξη και ενθουσιασμό και τον Θανάση Γιαπλέ στον πάγκο έχει και φέτος υψηλούς στόχους αν και πρέπει να δέσει. Χρειάζεται χρόνος κάτι που φάνηκε και στο Τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» που διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία. Εκεί όπου ηττήθηκε και στα τρία του ματς με Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Λουκόϊλ.

Στην Α2 ο εκπρόσωπος μας είναι ο ΟΦΗ. Και αυτός ανανεωμένος αλλά με τον Φώτη Τακιανό στον πάγκο θέλει να έχει μία καλή παρουσία. Πέρυσι έσωσε την κατηγορία στο τέλος και φέτος ξέρει ότι για να έχει μία καλή πορεία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το ΒΑΚ όπου θα πρέπει να γεμίζει σε κάθε ματς. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν και είναι… ντροπή να μην έρθει και φέτος ο κόσμος.

Στην Β΄ Εθνική το «Ηράκλειο» θα προσπαθήσει να ανέβει και να επιστρέψει στην Α2. Έκανε καλές και ουσιαστικές μεταγραφές και με τον… αέρα του νέου κλειστού στα «Δύο Αοράκια», που θα χρησιμοποιεί, μπορεί να το πετύχει. Για την ομάδα του Βασίλη Ράλλη πάντως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα γιατί γνωρίζει ότι σε αυτό το πρωτάθλημα υπάρχουν και πολλές αλλά και καλές ομάδες.

Στην Γ΄ Εθνική Εργοτέλης και Ηρόδοτος θα προσπαθήσουν να έχουν μία καλή παρουσία. Με δύο ικανούς τεχνικούς στο τιμόνι τους, Μακράκη και Δημητριάδη, θα στηριχθούν κυρίως στην έδρα τους για να πετύχουν μία άνετη παραμονή.

Στις γυναίκες ο Ηρόδοτος στην Α2 θα παλέψει για ότι καλύτερο με τα δείγματα γραφής από την εντυπωσιακή πορεία στο Κύπελλο να είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Ώρα για μπάσκετ λοιπόν και σπεύστε όλοι να γεμίσετε τα Κλειστά της Κρήτης ώστε να ενισχύσετε τις ομάδες μας για να έχουν καλές πορείες και να πετύχουν τους στόχους τους.

Γιατί μπορεί το ποδόσφαιρο να έχει την μερίδα του λέοντος ωστόσο το μπάσκετ έχει και πολλούς αλλά και καλούς φίλους. Άλλωστε πρόκειται για δύο διαφορετικά αθλήματα και οι συγκρίσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες μας!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook