Οι καλές ομάδες «χτίζονται» αθόρυβα…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Επισκοπής στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, που βάζει και φέτος τις βάσεις για κάτι καλό…

Ξεκίνησε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Και αυτή φαίνεται ότι είναι η συνταγή της επιτυχίας τελικά για μία ομάδα.

Η Επισκοπή κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια. Σαν άλλος.. Πλατανιάς «καταπίνει» τις κατηγορίες κάθε χρόνο και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία όταν πριν από λίγο καιρό έπαιζε ακόμα στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Ένα σωματείο οργανωμένο με όραμα και φιλοδοξίες και με σκοπό να ανεβαίνει κάθε χρόνο επίπεδο. Και τα καταφέρνει περίφημα.

Φέτος «μπήκε» στο νέο πρωτάθλημα με στόχο να κάνει μία καλή πορεία και να ικανοποιήσει τον κόσμο της. Τον κόσμο όλου του Ρεθύμνου αφού χρησιμοποιεί το Στάδιο του Γάλλου αντί για την φυσική της έδρα στο χωριό των.. Βαρδινογιάννηδων.

Με αρωγό στις προσπάθειές της όλα αυτά τα χρόνια την οικογένεια Βαρδινογιάννη η Επισκοπή και δυνατή διοίκηση καθιερώνεται στην ελίτ του ποδοσφαίρου μας.

Ξεκίνησε με νίκη 3-0 επί του Φωστήρα, στην συνέχεια έμεινε στο 2-2 με τον Ηρακλή Ψαχνών, την τρίτη αγωνιστική εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί του Αχαρναϊκού και χθες, Κυριακή , νέα νίκη με 2-0 επί του Βύζαντα Μεγάρων. 10 βαθμοί σε τέσσερα ματς. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία είναι ο εντυπωσιακός της απολογισμός. Χωρίς βέβαια να έχει παίξει κάνα σούπερ ντέρμπι, αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τα Ψαχνά, αλλά και χωρίς να έχει γνώση της κατηγορίας.

Με άγνοια κινδύνου ήρθε για να μείνει σε υψηλό επίπεδο και ποιος ξέρει αν συνεχίσει, έτσι που θα την βρεί η νέα χρονιά.

Βέβαια στην Επισκοπή δεν ενθουσιάζονται. Ξέρουν και ποιοι είναι και που βρίσκονται. «Τρέχουν» ένα πλάνο και έχουν μία συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Με τον Κώστα Ανυφαντάκη στον πάγκο, με νέο ανανεωμένο ρόστερ, χωρίς τις «παλιοσειρές» αλλά με παίκτες που και την ποιότητα αλλά και την όρεξη έχουν για να σταθούν στην κατηγορία η Ρεθυμνιώτικη ομάδα κερδίσει μέχρι τώρα δικαίως το χειροκρότημα.

Εντάξει η Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει την δημοσιότητα της Σούπερ Λιγκ αλλά εμείς νιώθουμε ικανοποιημένοι γιατί η Κρήτη εκπροσωπείται επάξια από την Επισκοπή αλλά και από τον Α.Ο.Χανιά φέτος.

Η Επισκοπή πάντως είναι αυτή που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Και με το σπαθί της παίρνει τα θετικά αποτελέσματα.

Μένει να δούμε αν θα έχει και ανάλογη συνέχεια γιατί η κατηγορία είναι δύσκολη και φέτος με τον νέο τρόπο διεξαγωγής των πλεϊ οφ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επισκοπή λοιπόν, και όπως λέγαμε και πέρυσι τέτοιο καιρό, ίσως είναι μία νέα δύναμη που ανατέλλει στην Κρήτη στα χνάρια του Πλατανιά αλλά και με οδηγό την ομάδα μπάσκετ του ΑΓΟΡ…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook