Φινάλε στον α΄ γύρο στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α1

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το πρωτάθλημα της πρώτης τοπικής κατηγορίας της ΕΠΣΗ και κάνει τον απολογισμό των 15 πρώτων αγωνιστικών που ανέδειξαν πρωταθλητή -χειμώνα τον Ζαρό.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ένα πολύ συναρπαστικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που μοιάζει με Περιφερειακό. Πρωταθλητής – χειμώνα αναδείχθηκε ο Ζαρός ενώ ακολουθούν Αλμυρός και Αστέρας Μυρτιάς.

Για να τα δούμε όμως πιο αναλυτικά. Από την αρχή του πρωταθλήματος και με τέσσερις νίκες ο Ζαρός πήρε κεφάλι στην βαθμολογία. Και συνέχισε στην κορυφή μέχρι το τέλος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. Σε 15 ματς μετράει 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια μόλις ήττα από τον Αστέρα Μυρτιάς με 1-2 την 8η αγωνιστική. Βέβαια αυτό που θέλει ο Μηνάς Πίτσος και οι παίκτες του είναι να… κόψουν πρώτοι το νήμα και στο φινάλε του πρωταθλήματος γιατί τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή – χειμώνα σε λίγο καιρό δεν θα τον θυμάται κανείς.

Στο κυνήγι της Μεσαρίτικης ομάδας βρίσκεται ο Αλμυρός. Για πολλούς το φαβορί πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Έτσι ήρθε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και με τους Ανδριανάκη – Μιχελουδάκη στον πάγκο.. τρέχει ένα αήττητο σερί με συνεχόμενες επιτυχίες που τον έχουν φέρει με απολογισμό 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα από την Μινωϊκή με 1-2 στο ξεκίνημα σε απόσταση βολής από τον Ζαρό, μόλις δύο βαθμούς πίσω του.

Στην τρίτη θέση ο εντυπωσιακός Αστέρας Μυρτιάς με 30 βαθμούς και την πρώτη πεντάδα «κλείνουν» ο Α.Ο.Τυμπακίου με 29 βαθμούς και η Μινωϊκή με 26.  Ακολουθούν οι Α.Ε Ηρακλής / Θέρισος, ο Ρωμανός και η εντυπωσιακή στα τελευταία ματς ΑΕΚ με 23.

«Μάχη» όμως γίνεται και στην ουρά αφού Πατούχας με 14, Κεραυνός με 11, Κόροιβος με 10 και οι δύο τελευταίες ομάδες του πίνακα, Λίντο με 9 και Δαφνές με 6 προσπαθούν να αποφύγουν το… πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στην Α2.

Δόξα Γαλιάς, ΟΦΑ και Μοίρες είναι στην μέση της βαθμολογίας και φαίνεται ότι δύσκολα θα μπουν σε τροχιά πλεϊ οφ ενώ δεν αναμένεται να κινδυνέψουν κιόλας.

Χαρακτηριστικό βέβαια του πρωταθλήματος είναι ότι υπάρχουν ομάδες που τους έχουν αφαιρεθεί  βαθμοί. Δύο για τον γνωστό πρόβλημα με τους γιατρούς που γενικά έχει εξελιχθεί σημαντικό ζήτημα και έχει δώσει τροφή για πολλή κουβέντα, Πατούχας και Μινωϊκή έχουν από -2 και -3 βαθμούς αντίστοιχα. Με μείον ξεκίνησε το πρωτάθλημα και η ΑΕΚ, με -2,  λόγω της περυσινής επιλογής να μην κατέβει στο ματς με την Αναγέννηση Ιερ. για το Περιφερειακό πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική.

Συναρπαστικό πρωτάθλημα με τον κόσμο να το έχει αγκαλιάσει και το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο. Και το φινάλε αναμένεται με ενδιαφέρον αφού η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων δεν είναι μεγάλη και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Βέβαια ο πρωταθλητής δεν σημαίνει ότι θα ανέβει και στην Γ΄εθνική αφού απαιτούνται αγώνες μπαράζ στα μέσα Μαϊου. Όμως σίγουρα θα έχει προκύψει μετά από μεγάλες «μάχες» που θα έχουν δοθεί σε τοπικό επίπεδο.

Φυσικά αν είστε πιστοί ακροατές του Αthletic Radio 104,2 θα έχετε ακούσει κάθε Σαββατοκύριακο ζωντανά την εξέλιξη όλων των αναμετρήσεων και φέτος.

Και η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα. Και ας επικρατήσει ο καλύτερος…

Και τώρα ξεκούραση και επιστροφή στην δράση με το καλό το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους για τις ομάδες της Α1 ώστε να δοθεί συνέχεια σε αυτό το πρωτάθλημα, που μοιάζει με Περιφερειακό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook