Δεν το λες και θετικό το ξεκίνημα των ομάδων μας…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τα αποτελέσματα των Κρητικών ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο το πρώτο Σαββατοκύριακο της νέας χρονιάς, όπου το πρόσημο δεν ήταν θετικό.

Χωρίς νίκη για τις Κρητικές ομάδες κύλησε το πρώτο αθλητικό Σαββατοκύριακο της νέας χρονιάς σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Καμία από τις ομάδες μας δεν τα κατάφερε, με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες στο ποδόσφαιρο σε Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ και τρεις ήττες στο μπασκετ.

Συνεπώς καλό δεν το λες το Σ/Κ που πέρασε και ευχή μας είναι το επόμενο να μας φέρει αυτά που δεν ήρθαν στο ξεκίνημα του 2014.

Ας τα παρουμε όμως με την σειρά και ιεραρχικά. Την αρχή έκανε ο Εργοτέλης το Σάββατο, όπου ξεκίνησε με το αριστερό γνωρίζοντας την ήττα με 0-1 από τον φορμαρισμένο το τελευταίο διάστημα Ατρόμητο στην πρεμιέρα του β΄γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Μία ακόμα βαθμολογική απώλεια για την ομάδα του εορτάζοντος σήμερα Γιάννη Πετράκη και οι «κιτρινόμαυροι» χάνουν διαρκώς έδαφος στην βαθμολογία. Οι Κρητικοί σίγουρα δικαιούνται να διμαρτύρωνται για ένα διαιτητκό λάθος στην εκπνοή του αγώνα με πέναλτι που δεν τους δόθηκε όμως δεν υπάρχει διακαιολογία για το.. λούσιμο με σποράκια που έγινε στον ισχυρό άνδρα του Ατρομήτου κ. Σπανό ανεξάρτητα αν προκάλεσε και του που και με ποιόν κάθονταν.

Στην συνέχεια, τηυν Κυριακή ο ΟΦΗ έμεινε στο 0-0 με τον Πανιώνιο σε ένα ματς που ακόμα και ο χαρακτηρισμός κακός είναι λίγος αφού είχε ξεχαστεί μέχρι οι πάικτες να πάνε στα αποδυτήρια. Καλός ο βαθμός αλλά αν το είχε πιστέψει περισσότερο ο ΟΦΗ και ήταν πιο επικίνδυνος επιθετικά θα μπορούσε να είχε πάρει το διπλό.

Όπως το διπλό θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει και ο Πλατανιάς στην Βέροια όπου αν και έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 1-2 τελικά ισοφαρίστηκε και έμεινε με την πίκρα του ενός μόνο βαθμού. Η εμφανισή του πάντως ήταν καλή και έβγαλε αρκετές φάσεις για εκτός έδρας ματς ενώ και ο Κάταϊ έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ.

Στην Φούτμπολ Λιγκ, η Επισκοπή είδε τα … ραδίκια ανάποδα κάνοντας την χειρότερη φετινή της εμφάνιση και γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από τον «φονέα των γιγάντων» Φωστήρα. Ισόπαλος με 0-0 αναδείχθηκε ο Α.Ο.Χανιά με τον κακό του δαίμονα φέτος Ηρακλή Ψαχνών στα Περβόλια. Η ομάδα των Ψαχνών είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει φέτος τους Χανιώτες που έχασαν την ευκαιρία για μία ρεβάνς.

Βέβαια τα πράγματα πήγαν καλύτερα στην Γ΄εθνική όπου Γιούχτας, ΠΟΑ, ΠΑΟΚρουσώνα και Ερμής Ζωνιανών πήραν σημαντικές νίκες. Ισόπαλο έληξε το Κρητικό ντέρμπι Ρούβας – Κισσσαμικός 0-0, ενώ ο Ηρόδοτος «στραβοπάτησε» μένοντας στο 1-1 με την Τριγλία Ραφήνας στο Μαρτινέγκο.

Στο μπάσκετ είχαμε 0 στα 3. Ήττα για τον ΑΓΟΡ στο Ρέθιυμνο με 63-82 από τον Παναθηναϊκό για την Α1, ήττα για τον ΟΦΗ από τον Κόροιβο Αμαλιάδας στο ΒΑΚ με 59-65 για την Α2, ήττα και για το Ηράκλειο από το Περιστέρι με 68-63 για την Β΄εθνική. Και οι τρείς ήττες πάντως δεν βγάζουν τις ομάδες τους από τον στόχο τους αν και πιο πολύ πόνεσε η ομάδα του Βασλίλη Ράλλη που έχει ξεκάθαρο στόχο την επιστροφή στην Α2.

Δεν το λες λοιπόν θετικό το ξεκίνημα των ομάδων μας στις υποχρεώσεις τους το πρώτο Σαββατοκύριακο της χρονιάς σε ανδρικό επίπεδο γιατί τουλάχιστον οι γυναίκες του Ηροδότου κέρδισαν στο μπάσκετ 77-42 την Αμιλλα για την Α2 μπάσκετ.

Για να δούμε αν η συνέχεια το επόμενο Σ/Κ θα είναι καλύτερη γιατί και ο ΟΦΗ καίγεται για νίκη απέναντι στην Βέροια και ο Εργοτέλης απέναντι στον Λεβαδειακό και γενικά οι ομάδες μας θέλουν νίκες για να διατηρηθούν εντός στόχων.

Το ποδαρικό δεν ήταν καλό αλλά ας μην πιστεύουμε στις προλήψεις…

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook