Δύο νίκες – χρυσάφι για τον ΟΦΗ

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τις δύο σερί νίκες του ΟΦΗ σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, τις μεγαλύτερες μέχρι τις επόμενες αφού η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη…

Την περασμένη βδομάδα υπήρχε κατήφεια, απογοήτευση και στενοχώρια και μία βδομάδα μετά τα συναισθήματα στον ΟΦΗ άλλαξαν άρδην.

Η ήττα από την Βέροια στο «Γεντί Κουλέ» αφύπνισε την Κρητική ομάδα που συσπειρώθηκε και πήρε δύο μεγάλα διπλά σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Η αρχή έγινε την περασμένη Πέμπτη όπου η Κρητική ομάδα ανέτερψε το 0-1 του πρώτου αγώνα και με την νίκη με 0-2 επί της Καλλονής στο ΟΑΚΑ πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου, μένοντας ζωντανός και σε αυτήν  την διοργάνωση.

Και η συνέχεια έγινε χθες, Δευτέρα, όπου με το ίδιο σκορ.. καθάρισε και το Κρητικό ντέρμπι με τον Πλατανιά στα Χανιά και πήρε την απαραίτητη βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Δύο νίκες χρυσάφι για τον ΟΦΗ, οι μεγαλύτερες μέχρι τις επόμενες αφού η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Πάντως η ομάδα του Σα Πίντο ρέφαρε την ήττα από την Βέροια και κατάφερε σε μία περίπου βδομάδα να βρεί το κουράγιο και τα ψυχικά αποθέματα να πάρει δύο νίκες που τον κρατάνε εντός στόχων.

Και τώρα είναι που χρειάζεται να γίνει σωστή διαχείριση των νικών αυτών ώστε η ομάδα να συνεχίσει ταπεινά και με την ίδια στοχοπροσήλωση και στα προσεχή ματς για να ανταπεξέλθει των δυσκολιών.

Βέβαια έρχονται και σερί ματς, ένα πρόγραμμα – Γολγοθάς, με πολλά ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο γι΄αυτό και χριεάζεται ενίσχυση η ομάδα. Να διευρυνθεί το ρόστερ και να έχει περισσότερες επιλογές ο Σα Πίντο καθώς η απόκτηση του Σίσιτς δεν θα είναι η μοναδική προσθήκη που θα γίνει τον Γενάρη.

Οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού αφυπνίστηκαν από την ήττα του «Γεντί Κουλέ» την 19η αγωνιστική, δεν τους πήρε από.. κάτω και με ψυχή «χιλίων λεόντων» έδωσαν στους φίλους της ομάδας την χαρά που τόσο είχαν ανάγκη.

Ο κόσμος που στηρίζει την ομάδα μέσα – έξω και δίνει στην ομάδα την αίσθηση ότι παίζει στην έδρα της ακόμα και μακριά από το Ηράκλειο.

Το καλό για τον ΟΦΗ είναι ότι κόντρα στην Καλλονή κέρδισε για την συνέχεια και δύο παίκτες, τους Ροβίθη και Διαμιανάκη, ενώ στο ματς με τον Πλατανιά αναγεννήθηκε αγωνιστικά και ο Ζε Εντουάρντο που δεν είχε δείξει το πραγματικό του πρόσωπο ως τώρα.

Τώρα χρειάζεται η ομάδα να κρατήσει χαμηλούς τόνους γιατί όπως διαπίστωσε και στο ματς με την Βέροια δεν ξέρεις από πού και από ποιόν θα την πάθεις.

Χρειάζεται άπαντες να είναι σε εγρήγορση και να μην μείνουν στις δάφνες αυτών των νικών….

Στο τέλος γίνεται ταμείο όπως λέμε αλλά όσο πιο δύσκολα διώξεις το άγχος και την πίεση τόσο πιο κοντά θα είσαι στην επίτευξη των στόχων σου…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook