Ας γίνει ένα ματς διαφήμιση για την πόλη μας…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το ντέρμπι της Δευτέρας Εργοτέλης-ΟΦΗ όπου οι δύο ομάδες απαλλαγμένες από το έντονο βαθμολογικό άγχος μπορούν να διαφημίσουν το Ηράκλειο σε όλα τα επίπεδα.

Και να που έφτασε η ώρα για ένα ακόμα Ηρακλειώτικο ντέρμπι. Την προσεχή Δευτέρα, 17/2 στις 19.30, Εργοτέλης και ΟΦΗ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία αναμέτρηση που αν γινόταν πριν από ένα μήνα όλα θα ήταν διαφορετικά.

Όμως το έχουμε ξαναπεί ότι με το αν δεν γίνεται δουλειά και πάμε να δούμε πως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στις δύο ομάδες μας ενόψει αυτού του αγώνα που πάντοτε έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Τώρα και οι δύο έχουν 30 βαθμούς και είναι στην μέση της βαθμολογίας.

Ο γηπεδούχος Εργοτέλης είχε ξεχάσει επί 2,5 περίπου μήνες να κερδίζει όμως αίφνης μετράπηκε και πάλι στην ομάδα που είχαμε θαυμάσει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και απέκτησε και πάλι το πνέυμα του νικητή.

Κομβικής σημασίας ήταν το ματς με τον Πανιώνιο όπου οι παίκτες του Ουζουνίδη έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραν το τρίποντο με 0-1 αν και είχαν μείνει μόλις εννεά στον αγωνιστικό χώρο.

Στην συνέχεια ήρθε η νίκη με 2-0 κόντρα στην Βέροια και ακολούθησε το τρίποντο στα Περβόλια με τον Πλατανιά και πάλι με 0-1.

Και στα τρία ματς σκόραρε ο Διαμαντάκος ενώ με τον Στοϊκοβιτς στο τέρμα δεν δέχθηκε γκολ. Έδεσε η άμυνά του και πήρε τις νίκες που έπρεπε την κατάλληλη περίοδο. Στην πιο σημαντική καμπή του πρωταθλήματος. Ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες και τρέχει στο φινάλε.

Σχετικά με τον ΟΦΗ, η νίκη κόντρα στον Πανθρακικό έδειξε ότι η ήττα και το βαρύ σκορ με τον ΠΑΟΚ ήταν μία κακή παρένθεση και πλέον με τους 30 βαθμούς που έχει και αυτός, όπως και ο Εργοτέλης, η συνέχεια θα είναι πιο άνετη.

Σίγουρα η κούραση είναι ανασταλτικός παράγοντας για τον ΟΦΗ, που παίζει χωρίς ανάσα Τετάρτη – Κυριακή όμως θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτήν αν θέλει να διατηρήσει δύο.. καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Πλέον ο Σα Πίντο θα αρχίσει να στηρίζεται περισσότερο και στους Σίσιτς – Ντουντού ενώ αποκτήθηκε και ο Νούνιες που αναμένεται να βοηθήσει περισσότερο την νέα χρονιά.

Ηρακλειώτικο ντέρμπι λοιπόν την Δευτέρα στο Παγκρήτιο και ας ευχηθούμε να είναι ένα ματς γιορτή που θα την απολαύσουν φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες στις κερκίδες αλλά και όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Το μομέντουμ δεν ξέρουμε με ποιόν είναι μετά τις νίκες τους την 24η αγωνιστική αλλά όσο κλισέ και αν είναι κάθε ματς με τέτοιο τοπικό χαρακτήρα κρίνεται στο πάθος και στο ποιος το θέλει περισσότερο.

Με το που ξεκινήσει το ματς όλα κάνουν στην άκρη και μιλάει.. η ψυχή. Για να δούμε που θα κάτσει η… μπίλια.

Είναι πάντως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει ένα ματς διαφήμιση για το Ηράκλειο και σε αγωνιστικό και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Οι δύο ομάδες μας απαλλαγμένες από το έντονο βαθμολογικό άγχος μπορούν αν διαφημίσουν την πόλη μας σε όλα τα επίπεδα.

Ας το απολαύσουμε όλοι γιατί το Ηράκλειο αξίζει να έχει τουλάχιστον δύο ομάδες στην Σούπερ Λιγκ για πολλά χρόνια ακόμα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook