Η περιφέρεια διψάει για μπάσκετ…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το διήμερο γιορτής στα Χανιά όπου διεξήχθη το 21ο All Star Weekend και αποδείχθηκε ξανά ότι το μπάσκετ έχει ανάγκη από αποκέντρωση.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είδαμε πολλά στα γήπεδα της Ελλάδας και ειδικά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ η διαιτησία για μία ακόμα φορά, και όχι άδικα, βρέθηκε στο στόχαστρο. Πολλά θα διαβάσουμε και σήμερα και γενικά όλες αυτές τις μέρες θα μας.. «ζαλίσουν τον έρωτα» με το γιατί και πως σφύριξε και δεν σφύριξε ο τάδε και ο δείνα.. Κουραστικά και βαρετά πράγματα. Τετριμμένα για το ποδοσφαιρό μας.

Εμείς όμως δεν θα σταθούμε καθόλου σε όλα αυτά που μας χαλάνε την διάθεση και μας ξενερώνουν επικίνδυνα..Ας μείνουμε σε πράγματα γιορτινά που μας φτιάχνουν και μας χαλαρώνουν…Ας ασχοληθούμε με την γιορτή του μπάσκετ. Το διήμερο που μας πέρασε στα Χανιά διεξήχθη το Ολ Σταρ γκέϊμ του ΕΣΑΚΕ και όλα τα αστέρια, πλην του τραυματία Σπανούλη, βρέθηκαν στο εντυπωσιακό κλειστό του Κλαδισσού σε ένα Σ/Κ που όλοι είχαν χαλαρή διάθεση και ξέφυγαν από τα καθιερωμένα και αγχώδη των επίσημων ματς…

Πολλά και διάφορα είδαν όσοι τυχεροί κατέκλυσαν κάθε γωνία του κλειστού. Στους διαγωνισμούς εντυπωσιακά καρφώματα με πρωτοτυπία, ένα φοβερό τελικό στα τρίποντα αλλά και μία Χανιώτικη νίκη στα τρίποντα στου νέους, υπέροχο θέαμα από τις τσιρλίντερς, απίστευτα αεροπλανικά καρφώματα από τους διεξιοτέχνες Dunking Devils..Και άλλα πολλά. Χαβαλέ, διάθεση και το ματς Ελλήνων – Ξένων που μπορεί όλοι να το πήραν στο καλαμπούρι αλλά ο κόσμος θέλει να βλέπει τους παίκτες να γελάνε κιόλας γιατί όλες τις άλλες μέρες τα πράγματα είναι πολύ σοβάρα…

Διήμερο με ανθρωπιά και παράλληλες εκδηλώσεις! Αγώνας με αμαξίδιο, επίσκεψη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών, «πανζουρλισμός» από τους φιλάθλους στα ΕΣΑΚΕ stores ενώ οι Χρήστος Χολίδης και Μάνος Πυροβολάκης διασκέδασαν το κοινό που βρέθηκε στο 21ο All Star Game που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού!

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί, το τουρνουά «3 on 3» που έλαβε χώρα στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, στην πλατεία της Αγοράς. Στον διαγωνισμό των τριπόντων των νέων η έκπληξη είχε χανιώτικη υπογραφή και λέγεται Παναγιώτης Ζανιδάκης. Ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Νέας Κυδωνίας Χανίων όχι μόνο προκρίθηκε στον τελικό, αλλά επικράτησε κιόλας! Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game των νέων! Στον καθιερωμένο πλέον αγώνα των νεαρών οι Young Stars καθοδηγούμενοι από τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ανακηρύχθηκε MVP, επικράτησαν των Rising Stars με 82-77.

Την Κυριακή, ο Σάσα Βασίλιεβιτς αποδείχθηκε ένα …κλικ πιο εύστοχος από τον περσινό νικητή Γιώργο Δέδα και κέρδισε στο… νήμα της …παράτασης τον συγκλονιστικό διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game ενώ στα καρφώματα ο Κένι Γκάμπριελ του Ρεθύμνου, είχε ξεχωριστές εμπνεύσεις και ήταν ο νικητής στον διαγωνισμό. Παπαλουκάς και Τσαρτσαρής άφησαν την ενεργό δράση το περασμένο καλοκαίρι και οι διοργανωτές του All Star Game ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ τους τίμησαν για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ!

Στη «μάχη» Ελλήνων – Ξένων οι Έλληνες επικράτησαν, με δύο εύστοχες βολές του Διαμαντίδη, που τις πέτυχε φορώντας  φόρμα παρακαλώ,  με  123-122 και ο Νίκος Παππάς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης.

Τα Χανιά κέρδισαν το στοίχημα λοιπόν και φάνηκε και εκεί ότι η Περιφέρεια διψάει για μπάσκετ. Αποκέντρωση τώρα είναι το σύνθημα και πρέπει άπαντες να το κατανοήσουν γιατί το μπάσκετ θα πεθάνει και άντε μετά να το αναστήσεις…

Ήταν η «γιορτή» του μπάσκετ με άψογη φιλοξενία της πόλης των Χανίων και ένα γεμάτο γήπεδο. Ήταν το διήμερο όπου Έλληνες και ξένοι αθλητές βρήκαν την ευκαιρία να διασκεδάζουν μέσα στις υποχρεώσεις τους για το ελληνικό πρωτάθλημα (και την Ευρωλίγκα).

Χαμογελαστοί από την αρχή του παιχνιδιού οι παίκτες των δύο ομάδων, δε σταμάτησαν τα πειράγματα μεταξύ τους, ενώ το θέαμα δε θα μπορούσε παρά να είναι πλούσιο. Τυχεροί όσοι βρέθηκαν στα Χανιά ενώ όσοι δεν βρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να πάρουν κλίμα μέσω των τηλεοπτικών τους δεκτών!

Πολλοί λένε ότι είναι ένα ξενέρωτο πανηγυράκι και άλλα πολλά, εμείς όμως θα θέλαμε το μπάσκετ όπως είναι και σε κάθε κλειστό στην Αμερική να είναι διασκέδαση και γιορτή. Και όχι ντροπή. Μακριά από φανατισμό και χουλιγκάνια. Το μπάσκετ διαφημίστηκε όπως και η πόλη των Χανιών, που πήρε συγχαρητήρια για την διοργάνωση, και έστειλε μήνυμα όπως συμβαίνει κάθε φορά που οι μπασκετικοί θυμούνται την Κρήτη…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook