Τις καλές κληρώσεις τις κάνουν οι καλές ομάδες…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ (21.00 / LIVE Athletic Radio 104,2).της σεζόν 2014-15 και το κατά πόσο παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων ή το αν επικρατεί η λογική όλοι παίζουν με όλους…

Μπορεί όλος ο πλανήτης να έχει στραμμένο το βλέμμα του στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή, που διεξάγεται με επιτυχία στα γήπεδα της Βραζιλίας, ωστόσο έρχεται η ώρα να προσγειωθούμε στην Ελληνική πραγματικότητα…

Σήμερα κληρώνει λοιπόν για την Σούπερ Λιγκ και τα.. κεφάλια μέσα. Από σήμερα θα αρχίσουμε να κινούμεθα έντονα στους ρυθμούς της σεζόν 2014-15 με την παρουσία και πάλι τριών Κρητικών ομάδων να κεντρίζει το ενδιαφέρον μας. ΟΦΗ, Εργοτέλης και Πλατανιάς είναι στην σέντρα και περιμένουν. Μαζί τους και εμείς.

Η Κρήτη παραμένει ένας ισχυρός πόλος και ευχή όλων μας είναι να αυξήσει τις ομάδες της μολονότι φέτος το έργο θα είναι πιο δύσκολο αφού θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες.

Σήμερα, Τρίτη, βγαίνει λοιπόν το πρόγραμμα και πάντα τίθεται το ερώτημα αν παίζει ρόλο το που και το πότε παίζει κάποια ομάδαμε την άλλη. Θα μου πείτε όλοι παίζουν με όλους οπότε τι να παίξεις στην αρχή, τι να παίξεις στο τέλος. Αυτή είναι μία απόψη.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι πάντα παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων. Αλλιώς είναι να έχεις μία δύσκολη πρεμιέρα, αφού η αρχή και το καλό ξεκίνημα αν δεν είναι το ήμισυ του παντός σίγουρα είναι σημαντική, αλλιώς είναι να έχεις ένα φινάλε με ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή και αλλιώς να παίζεις με ομάδα που πάει για τίτλο.

Φυσικά κάθε ματς έχει την σημασία του και ανεξάρτητα από το πότε παίζεις με κάποιον θα πρέπει να είσαι σοβαρός και να πηγαίνεις για την νίκη. Ναι, είναι «κλισεδούρα» αυτό που λέω αλλά έτσι είναι. Δεν ξέρω ναν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο πρόγραμμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τις καλές κληρώσεις τις κάνουν οι καλές ομάδες. Αν έχεις καλή ομάδα δεν φοβάσαι τίποτα και κανένα. Τώρα αν δεν έχεις τότε αυτό είναι «άλλου παππά ευαγγέλιο»…

Κληρώνει λοιπόν και θα μάθουμε ποιος παίζει με ποιόν και πότε αν και το αναλυτικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί τις προσεχείς μέρες λόγω τηλεοπτικών αναγκών.

Σημαντικό είναι το ξεκίνημα, θυμόμαστε πέρυσι το ξεκίνημα χωρίς νίκη του ΟΦΗ αλλά και τη αήττητη πορεία του Εργοτέλη τις πρώτες αγωνιστικές, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι το φινάλε. Κάθε κλήρωση έχει τα υπέρ της έχει και τα κατάτης.

Κλήρωση κατά παραγγελία δεν πρόκειται να γίνει αφού τα μπαλάκια μάλλον θα είναι… «ξεπαγωμένα». Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε κάτι να περιμένουμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος στα τέλη Αυγούστου.

Καλή κλήρωση λοιπόν για τις ομάδες μας και καλή επιτυχία στην συνέχεια αφού ποτέ καμία ομάδα ποτέ δεν έπεσε ή πήρε τίτλο μόνο από την… κληρωτίδα.

Όλα και όλοι κρίνονται στο γήπεδο. Εκεί είναι που «κληρώνει» πραγματικά. Εκεί είναι ο «καθρέπτης».

Ας δούμε λοιπόν ένα πρωτάθλημα που θα είν αι καλύτερο από τα προηγούμενα με Κρητικές επιτυχίες.

Και αυτό δεν είναι κλισέ αλλά είναι η ευχή όλων μας.Καλή σεζόν 2014-15…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook