Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα «Δύο Αοράκια»…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το σημαντικό μπασκετικό γεγονός, το Ευρωμπάσκετ Νέων ανδρών U20, που ξεκινάει στην Κρήτη την Τρίτη και ελπίζουμε όλοι να βρεθούν στο πλευρό της Εθνικής μας ομάδας που στοχεύει σε μία νέα διάκριση…

Και ναι έφτασε η ώρα και των μπασκετικών. Ωραίο το ποδοσφαιρικό  Μουντιάλ δεν λέμε αλλά οι… ρέκτες της πορτοκαλί μπάλας με τα σπυράκια ετοιμάζονται να πάρουν την δική τους εκδίκηση από το…overdose ποδοσφαίρου του τελευταίο μήνα.

Έφτασε η ώρα για το Ευρωμπάσκετ Νέων ανδρών U20 και εν συνεχεία για το Μουντομπάσκετ στα τέλη του Αυγούστου όπου ελπίζουμε η Εθνική μας ομάδα να καταφέρει και πάλι να γίνει η ομάδαρα που τόσο μας αρέσει να καμαρώνουμε.

Καμαρώνουμε όμως και για το αύριο του Ελληνικού μπάσκετ, την νέα γενία που έρχεται με τα .. χίλια και τα θέλει όλα εδώ και τώρα. Λέγοντας εδώ κυριολεκτούμε, αφού από την περασμένη βδομάδα η Εθνική Νέων βρίσκεται στην Κρήτη, και δη στο Ηράκλειο, όπου και  προετοιμάζεται για την μεγάλη πρόκληση του Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει την Τρίτη και  ελπίζουμε να φτάσουμε μέχρι τοτέλος με μία ακόμα μεγάλη διάκριση.

Τα παιδιά του Κώστα Μίσσα ήρθαν διψασμένα και αποφασισμένα αν και μετράνε μία μεγάλη απώλεια. Ο νέος αστέρας Γιάννης Αντετοκούμπο, ΝΒΑερ πλέον με τους Μιλγουόκι Μπακς, δεν θα δώσει το παρών και σίγουρα το κενό του είναι μεγάλο αν και ουδείς αναντικατάστατος.

Οι διεθνείς μας θα δώσουν όλα τα ματς στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» από την Τρίτη 8-7 και ελπίζουμε να φτάσει μέχρι τον Τελικό τις 20ης Ιούλη στο ίδιο γήπεδο.

Πιο αναλυτικά, το τζάμπολ, με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων εθνικών ομάδων θα δοθεί την Τρίτη όπου στην πρεμιέρα η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στις 19.00 την Λιθουανία.

Ακολουθούν τα ματς με την Λετονία την Τετάρτη, με την Ουγγαρία την Πέμπτη και την Μεγάλη Βρετανία την Παρασκευή, όλα στις 19.00 και στα «Δύο Αοράκια».

Η δεύτερη φάση των αγώνων θα ξεκινήσει την Δευτέρα 14 Ιουλίου με τις ομάδες οι οποίες θα έχουν προκριθεί από την πρώτη φάση ενώ οι ημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν 18 και 19 Ιουλίου και ο τελικός στις 20 Ιουλίου στο κλειστό στα «2 Αοράκια».

Να πούμε ότι ματς θα γίνουν και στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο αλλά και στο Ρέθυμνο.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι προσιτές αφού τιμώνται στα 5 ευρώ για τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης. Η τιμή του εισιτηρίου θα αφορά όλα τα παιχνίδια που θα γίνονται την συγκεκριμένη ημέρα στο εκάστοτε γήπεδο.

Σημεία προπώλησης δεν θα υπάρχουν ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα εισιτήρια τους  από τα εκδοτήρια που θα υπάρχουν έξω από το εκάστοτε γήπεδο. Τα εκδοτήρια θα ανοίγουν 1,5 ώρα  πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα Στην τελική φάση (ημιτελικοί, τελικός) η τιμή των εισιτηρίων θα είναι 10 ευρώ.

Το Σάββατο ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας, ανακοίνωσε την 12άδα της Εθνικής Νέων και σε αυτήν δεν συμπεριλαμβάνονται οι Κώστας Φακοπουλίδης και Αναστάσης Σπυρόπουλος.

Το ρόστερ της Εθνικής μας:

Γιώργος Διαμαντάκος 14.01.1995 2.16μ. Παναθηναϊκός

Πάρης Μαραγκός 19.01.1994 2.05μ. American Univ.

Μιχαήλ Λιάπης 11.03.1995 1.90μ. ΠΑΟΚ

Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης 03.02.1995 1.89μ. ΚΑΟΔ

Δημήτρης Σιολογκας 28.04.1994 2.02μ. Ηρακλής

Ιωάννης Κουζελογλου 01.04.1995 2.04μ. Μαντουλίδης

Μιχάλης Καμπερίδης 24.04.1994 2.00μ. Φιλαθλητικός

Στέλιος Πουλιανίτης 03.04.1995 1.90μ. Άρης

Λευτέρης Μποχωρίδης 18.04.1994 1.94μ. Άρης

Ιωάννης Παπαπέτρου 30.03.1994 2.03μ. Ολυμπιακός

Δημήτρης Αγραβάνης 20.12.1994 2.08μ. Ολυμπιακός

Ανδρέας Χριστοδούλου 22.02.1995 1.93μ. Ολυμπιακός

Τα άσχημα νέα πάντως ήρθαν  αφού ο Γιάννης Παπαπέτρου στην προπόνηση της Κυριακής (06/07) υπέστη διάστρεμμα και θα χάσει δεδομένα την αρχή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Για την ώρα, δεν υπάρχει απόφαση για αντικατάσταση του φόργουορντ του Ολυμπιακού, αφού θα γίνει προσπάθεια να καταφέρει το ιατρικό τιμ να τον  έχει έτοιμο στη δεύτερη φάση, που αρχίζει στις 14 Ιουλίου ή στα νοκ-άουτ αν καταφέρει να προχωρήσει η Εθνική.

Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούν στα κλειστά της Κρήτης που θα γίνουν τα ματς και ειδικά σε αυτό στα «Δύο Αοράκια» όπου θα παίζει και η εθνική μας και θα γίνουν και τα πιο σημαντικά ματς της διοργάνωσης.

Ένα ακόμα σημαντικό μπασκετικό γεγονός στην πόλη μας και δεν θα πρέπει να λείψει κανείς.

Τα νέα παιδιά θέλουν την συμπαράσταση όλων και το ραντεβού των μπασκετόφιλων μαζί τους έχει ήδη δοθεί.

Καλό μπάσκετ και καλή επιτυχία στην Εθνική μας αλλά και στην Κρήτη που και πάλι βρίσκεται στο επίκεντρο!!

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook