Στόχος να κρατήσουμε τα κεκτημένα…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο, και το πώς αναμένεται να παρουσιαστούν οι τρείς ομάδες της Κρήτης…

Κοίτα πως περνάει ο καιρός και φτάσαμε πλέον μία… ανάσα από την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται άκρως συναρπαστικό, κυρίως στην ουρά του αν αναλογιστούμε ότι φέτος υπόβιβάζονται 4 ομάδες.

Και για μία ακόμα χρονιά, δεύτερη σερί, η Κρήτη θα μπει στην αφετηρία με τρεις ομάδες. Τα 3/18 του πρωταθλήματος και πάλι προέρχονται από την Μεγαλόνησο που έχει εξελιχθεί σε ένα ισχυροτατο πόλο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και οι τρείς ομάδες μας, ΟΦΗ – Εργοτέλης – Πλατανιάς, άλλαξαν προπονητή, άλλαξαν κατά πολύ το ρόστερ τους και εμφανίζονται με νέο.. λουκ.

Ο ΟΦΗ θα ήθελε να ξεκινήσει την χρονιά όπως την τελειώσε πέρυσι αφού η καταπληκτική του πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος τον έφερε στην πρώτη εξάδα. Η ομάδα του Γκατούζο πλέον έχει κατ΄αρχήν ως στόχο να κάνει το ιδανικό ξεκίνημα στα δύο εντός έδρας ματς με Παναιτωλικό και Βέροια και μετά έχοντας δέσει περισσότερο να μείνει σταθερά εκτός κινδύνου και άγχους.

Εννοείται πως δεν είναι έτοιμος ακόμα, όπως και όλες οι ομάδες, αλλά το σίγουρο είναι ότι.. «ψάχνεται» ακόμα και θέλει και έναν ακόμα δημιουργικό χαφ για να δέσει το κέντρο με την επίθεση. Στοίχημα για τον Ιταλό τεχνικό το αν θα πιάσει το σύστημα 3-5-2 που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αφού όπως και κάθε σύστημα έχει και τα καλά του, έχει και τα κάκά του και θέλει και υλικό για να το υποστηρίξει. Και το ερώτημα εδώ είναι οι παίκτες κάνουν το σύστημα ή το σύστημα τους παίκτες;

Όσον αφορά τον Εργοτέλη εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Παίκτες ήρθαν, παίκτες έφυγαν (μέχρι και η «σημαία» της ομάδας Ρομάνο), προπονητής άλλαξε φέρνοντας νέο.. Ισπανικό αέρα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε ένα ξεκάθαρο δείγμα γραφής του. Ο στόχος της παραμονής είναι τόσο εφικτός όσο και ανέφικτος αφού δεν υπάρχει ακόμα χημεία. Η ομάδα του Φεράντο παίρνει συνεχώς νέους παίκτες, που είναι αδύνατο να μπουν κατ΄ευθείαν στο πνεύμα, και είναι σίγουρο ότι τις πρώτες δύο τουλάχιστον αγωνιστικές, θα στηριχθεί στην παλιά.. φουρνιά. Οι ξένοι που ήρθαν είναι.. λαχείο και μένει να δούμε αν θα του.. κάτσει ο πρώτος αριθμός, όπως πέρυσι με τον Πελέ και τον Μπαντιμπανγκά ή θα αποδειχθούν.. φύρες! Το μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας μέχρι τώρα αποτελεί πονοκέφαλο που ελπίζει να μην εξελιχθεί σε.. εφιάλτη.

Σχετικά με τον Πλατανιά ελπίζει το πάθημα της περυσινής σεζόν να του γίνει μάθημα και να μην έρθει πάλι ο Αναστασιάδης στα μισά του πρωταθλήματος για να τον σώσει. Πέρυσι την.. έβγαλε στο τσακ αλλά φέτος είναι αποφασισμένος να μην την… πατήσει. Με νέο φιλόδοξο Ελληνα προπονητή Χριστόπουλο, και έναν κορμό από περυσι αλλά και πάνω από δέκα νέους παίκτες το εγχείρημα μοιάζει αν μην τι άλλο ενδιαφέρον. Δεν αναμένεται να παίξει το σούπερ ποδόσφαιρο αλλά αν του βγει ο Τζίλβαν και κάποιες άλλες μεταγραφές δεν θα έχει το περυσινό άγχος μέχρι το και.. πέντε.

Εν κατακλείδι, νέα σεζόν, νέες και ανανεωμένες όλα οι ομάδες, όπως και οι τρείς Κρητικές και ελπίζουμε στο φινάλε να έχουμε κρατήσει τα κεκτημένα. Γιατί όχι αυτό που άγγιξε ο Α.Ο.Χανιά πέρυσι να μην γίνει φέτος και να έχουμε 4 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ από τις 16 που θα είναι του χρόνου. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Το σίγουρο είναι ότι φέτος θα γίνουν μεγάλες «μάχες» και το γεγονός ότι θα πέσουν 4 δίνει ένα ακόμα… κλικ στο ενδιαφέρον.

Αρχίζει το ματς λοιπόν, καλή χρονιά και καλή επιτυχία στις ομάδες της Κρήτης!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook