Η αποφράς αγωνιστική…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το 0/3 των Κρητικών ομάδων την δεύτερη αγωνιστική και την διακοπή του πρωταθλήματος που ίσως αποδειχθεί σωτήρια αφού… «αγωνιστικές υπάρχουν».

Η 29η Μαΐου του μακρινού 1453 θεωρείται η ακατονόμαστη και καταραμένη μέρα της Άλωσης της Πόλης. Η «Αποφράς». Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται και η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ για τις Κρητικές ομάδες που είχαν απολογισμό τρείς ήττες σε ισάριθμα ματς.

Μηδέν λοιπόν στους βαθμούς, στα γκολ και γενικά σε πολλούς τομείς στα ματς του Εργοτέλη στην Μυτιλήνη με την Καλλονή το Σάββατο, ήττα με 2-0, του Πλατανιά την Κυριακή που υπέστη εντός έδρας συντριβή με 0-4 από τον ΠΑΟΚ, και του ΟΦΗ που ηττήθηκε με 0-1 από την Βέροια την Δευτέρα.

Χειρότερα δεν γίνεται συν το γεγονός ότι ο Εργοτέλης πρόωρα αλλάζει και προπονητή.

Ευτυχώς που έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής, ως βάλσαμο στις πληγές τους, για να ανασυνταχθούν και να παρουσιαστούν καλύτερες στην δύσκολη συνέχεια.

Ήδη σε έξι ματς Κρητικών ομάδων φέτος μετράμε μόλις μία νίκη και πέντε ήττες! Εργοτέλης και Πλατανιάς θα τεθούν αντιμέτωποι την 3η αγωνιστική έχοντας υποστεί ήττες στο ξεκίνημα και στα δύο τους ματς.

Η ψυχολογία των ομάδων μας δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο ενώ δείχνουν ακόμα εκτός από ανέτοιμες, κάτι φυσιολογικό αν αναλογιστούμε ότι είμαστε στην αρχή, και να «ψάχνονται».

Ο Γκατούζο επιμένει σε ένα 3-5-2 που η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχει δικαιώσει και πολύ και παραμένει ένα στοίχημα κατά πόσο θα μπορέσει τελικά να το… περπατήσουν οι παίκτες, ο Εργοτέλης παίρνει παίκτες διαρκώς ενώ «ψάχνει» και για προπονήτη αφού ο Φεράντο δεν πρόλαβε, όχι την παρέλαση που λέγαμε παλαιότερα, αλλά ούτε καν την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Και ο Πλατανιάς μπαίνει καλά στα ματς αλλά μετά παραπαίει ενώ και εδώ έχουμε πολλούς νέοαποκτηθέντες που ακόμα δεν έχουν μπει στην ομάδα.

Ανασύνταξη τώρα είναι το σύνθημα. Ο Σεπτέμβρης αναμένεται.. Γολγοθάς και καθοριστικός αφού μία καλή αρχή έχει την σημασία της ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος για να μην.. τρέχουμε και δεν φτάνουμε αργότερα.

Ο κόσμος τηρεί στάση αναμονής αφού ακόμα δεν έχει δει αυτά που θα περίμενε και ελπίζει να τα δει στην συνέχεια ώστε η Κρήτη να παραμείνει ένας ισχυρός πόλος και στο επόμενο πρωτάθλημα.

Δεν χρειάζεται ούτε απογοήτευση πάντως, ούτε θα πρέπει να προδικάζουμε και να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα αφού είμαστε ακόμα στα 2/34 του πρωταθλήματος.

Δρόμος υπάρχει, και χρόνος προς το παρών ώστε να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα» και να μπούμε και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.

Αποφράδα αγωνιστική λοιπόν η δεύτερη, με.. πογκρόμ για τις Κρητικές ομάδες όμως αν γίνει σωστή διαχείριση και ακούσουν τα «καμπανάκια» που χτυπάνε έντονα ίσως αποδείχθεί ο μπούσουλας για να διορθωθεί η κατάσταση αφού… «αγωνιστικές υπάρχουν».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook