Βατερλώ!!

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το εφιαλτικό Σαββατοκύριακο που βίωσαν οι Κρητικές ομάδες σε Σούπερ Λιγκ, Κύπελλο Γ΄εθνικής και Κύπελλο μπάσκετ με απολογισμό μόλις μία ισοπαλία και οκτώ ήττες!!

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με το πρόσημο να είναι αρνητικό για τις ομάδες της Κρήτης. Βαριά ήττα για τον ΟΦΗ στην Τούμπα με 4-0 από τον ΠΑΟΚ, εντός έδρας ήττα για τον Πλατανιά με 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης ενώ τα.. προσχήματα κράτησε λίγο ο Εργοτέλης που έμεινε στο 1-1 με τον Παναιτωλικό ένα αποτέλεσμα που πάντως δεν θεωρείται και… επιτυχία σε εντός έδρας ματς κόντρα σε ομάδα με τους ίδιους στόχους.

Γενικά φέτος δεν έχουμε ξεκινήσει καλά και ας κοιτάξουν οι ομάδες μας να διορθώσουν άμεσα τα κακώς κείμενα γιατί θα.. τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Τρείς ήττες και δύο νίκες σε πέντε ματς έχει ο ΟΦΗ, με την απώλεια με την Βέροια στο «Γεντί Κουλέ» να τον κυνηγάει ακόμα, τρείς ήττες και μία ισοπαλία σε ισάρριθμα ματς μετράει ο Εργοτέλης ενώ ο Πλατανιάς έχει 4 ήττες και μόλις μία νίκη κόντρα στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο!

Ήτοι 6 βαμοί για τον ΟΦΗ με γκολ 2 υπέρ και 8 κατά, θυμίζοντας.. Τζεϊμς Μποντ μακριά από το Ηράκλειο…με γκολ 0-7, 4 βαθμοί για τον Εργοτέλη με 6 γκολ υπέρ και 9 κατά και τρείς βαθμοί για τον Πλατανιά με 5 υπέρ τέρματα και 9 παθητικό. Συμπέρασμα ισχνός βαθμολογικός απολογισμός, άμυνες για κλάμματα και γενικά πορεία που κάνουν πολλά καμπανάκια να ηχούν ταυτόχρονα… Βατερλώ κανονικό!

Τώρα θα μου πείτε είναι αρχή ακόμα, οκ συμφωνώ αλλά ας… σώσουν τώρα οτιδήποτε ας σώζεται γιατί μετά που θα σφίξουν τα.. γαλάτα και θα ζορίσει ακόμα το πράγμα, για να γυρίσει ο.. ήλιος θα χρειαστεί δουλειά πολλή!

Ο ΟΦΗ ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ στην Τούμπα. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει κάνει ένα τόσο τραγικό ημίχρονο σε ματς. Τέσσερα και λίγα ήταν έβαλε ο ΠΑΟΚ που είχε και τρία δοκάρια, το ένα διπλό στην φάση του 4-0. Τι να σχολιάσουμε σε ένα ματς όπου ο ΟΦΗ έκανε την πρώτη του επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο;  Να βρούμε δικαιολογίες, π.χ δε είχε δεξιό μπακ; Στο ματς θα ταίριαζε το σάουντρακ.. «Προχθές αργά στο Μπαρ στο Ναυάγιο βρέθηκα να τα πίνω με έναν Αγιο», που λέει και η Αρλέτα! Και πάει και συνειρμικά το μυαλό μας στον Αγγελο Αναστασιάδη και την σχέση του με τα Θεία!

Μπράβο στον Γκατούζο που είχε την… καρδιά, όπως θα μετέφραζε και ο φίλος μου ο Κατσαϊτης στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο σε κάτι άλλο που αναφέρθηκε ο Ιταλός κόουτς, και στις δηλώσεις του πήρε τη ευθύνη πάνω του. Αντρίκειο, αν και βέβαια σε μία ήττα, και δη βαριά, δεν φταίει μόνο ένας ποτέ…Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης.

Ο Εργοτέλης… σπατάλησε ένα ημίχρονο που θα μπορούσε να ήταν και με περισσότερα από ένα γκολ πίσω στο σκορ κόντρα στον Παναιτωλικό και τελικά πήγε στα αποδυτήρια με το 0-1 που τελικά δεν ήταν απαγορευτικό στο να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει έστω τον έναν βαθμό της ισοπαλίας. Σε ένα ματς όπου θα έπρεπε να το.. καθαρίσει τελικά λέει και πάλι καλά που δεν το έχασε απέναντι σε μία ομάδα που του έχει πάρει τον.. αέρα σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ με απολογισμό μηδέν νίκες, τρείς ισοπαλίες και δύο ήττες).  

Όσον αφορά τον Πλατανιά, ήταν φλύαρος και το.. πλήρωσε αφού ο Αστέρας Τρίπολης έκανε γκολ την μία από τις δύο σημαντικές ευκαιρίες που του παρουσιάτηκαν στο ματς και τελικά επικράτησε με 0-1 με γκολ του Μπαράλες. Νέα εντός έδρας ήττα και ο Χριστόπουλος βλέπει την.. καρέκλα του να τρίζει επικίνδυνα.

Το Σ/Κ όμως ήταν εφιαλτικό και για τις ομάδες μας στην Γ΄εθνική αφού αποκλείστηκαν και οι πέντε και μάλιστα αγωνιζόμενες εντός έδρας! 0/5 λοιπόν με τον Γιούχτα να δέχεται.. καταιγίδα τερμάτων από τον Αστέρα Βάρης (0-5), τον ΠΑΟΚρουσώνα να χάνει στο τέλος με 2-3 από τον Ατρόμητο Πειρ. ενώ και ο Ηρόδοτος δέχθηκε γκολ στο τέλος από την Κηφισιά (0-1) και αποκλείστηκε. Ήττες και για Κισσαμικό (1-3) από την Ν. Ιωνία και Αναγέννηση Ιεράπετρας (1-3) από τον Εθνικό. Βατερλώ και εδώ!

Και το γλυκό.. έδεσε με την ήττα – αποκλεισμό του ΑΓΟΡ στο Κύπελλο μπάσκετ από την ΑΕΚ με 81-78!

Αυτό δεν ήταν αγωνιστικά για τις ομάδες μας απλά ένα κακό Σαββατοκύριακο, ήταν πογκρόμ!  Ας φύγει και ας μην ξανάρθει γιατί αν συνεχίσουμε έτσι…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook