«Να ζήσουμε να την θυμόμαστε»…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που μέσα σε λίγους μήνες γκρέμισε ότι έχτιζε χρόνια…

Θα έχετε διαβάσει φαντάζομαι όλες αυτές τις μέρες τα σχόλια όλων για τα.. χάλια της Εθνικής μας μετά το στραπάτσο άνευ προηγουμένου και την ήττα από τα Νησιά Φερόε με 0-1 στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Όλοι τα έχωσαν, και δικαιολογημένα, σε αυτούς που ευθύνονται για αυτήν την ήττα – ξεφτίλα, και φυσικά δεν είναι μόνο ο Ρανιέρι ο υπεύθυνος, και κάνουν λόγο για τέλος εποχής.

Προσυπογράφουμε και μεις με την σειρά μας και νομίζω ότι όλα συνοψίζονται στην ατάκα του Αλέξη Σπυρόπουλου που μετέδιδε το ματς για λογαριασμό της συνδρομητικής τηλεόρασης του ΟΤΕ: “Να ζήσουμε, να την θυμόμαστε».

Τα είπε όλα με λίγες λέξεις. Όπως λέει και η γνωστό διαφημιση: “Βye Bye Wi Fi”…Eθνική ήταν και πάει λοιπόν.. Και όσο υπερβολικό και αν ακούγεται έτσι είναι γιατί όταν χάνεις και από μία ομάδα που δεν.. υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη τότε δεν δικαιούσαι για να ομιλείς και είσαι άξιος της μοίρας σου.

Δεν μόνο ο αποκλεισμός, εκτός και αν γίνουν 100 θαύματα μαζί, από το Εuro 2016, αλλά η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει ότι έχουμε ένα τέλος εποχής. Η Εθνική τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην έπαιζε.. μπαλάρα, να μην μας καθήλωνε με το φαντεζί της θέαμα αλλά έπαιρνε αποτελέσματα και το κυριότερο ήταν συνδαιτημόνας στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού στην Ευρώπη και γενικότερα σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Ήταν όλα αυτά αντιστρόφως ανάλογα με το άθλιο ποδόσφαιρο μας και ακόμα πιο άθλιο πρωτάθλημα μας, αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Το θέμα είναι ότι είχε επιτυχίες και ήταν και ψηλά στην Παγκόσμια κατάταξη.

Τωρα από ότι φαίνεται επιστρέφουμε στα χρόνια της.. σφαλιάρας και ενδεχομένως θα γίνουμε και πάλι ο.. Τζανετάκος της Ευρώπης, όταν είμασταν οι «φτωχοί συγγενείς» και βλέπαμε όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού από την τηλεόραση.

Ήταν φούσκα που έσκασε; Η ακμή φέρνει και την παρακμή; Έγιναν κακές επιλογές σε όλα τα επίπεδα; Έφυγαν μαζί όλοι οι παλιοί και δεν υπήρχε διαδοχη κατάσταση; Χάσαμε το κοκκαλάκι της νυχτερίδας; Και πολύ άντεξε; Είχαμε πάρει ψηλά τον αμανέ; Αυτά είναι ερωτήματα που θα τα.. βρει η υπηρεσία και ο ιστορικός του μέλλοντος.

Η ουσία είναι ότι δεν πάμε καλά. Θα μου πείτε που πάμε καλά γενικά για να πάει και η Εθνική μας καλά, αλλά τώρα που είχε καλομάθει η.. γριά στα σύκα προσγειωθήκαμε απότομα στην μιζέρια μας.

Για να δούμε τι επιλογές θα γίνουν από δω και πέρα. Σε όλα τα πόστα.

Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο λένε και αυτό ισχύει στην περίπτωση της Εθνικής μας. Τώρα μένει να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε αυτό που με τόσο κόπο είχαμε χτίσει τα περασμένα χρόνια.

Μέσα σε λίγους μήνες φτάσαμε από την αποθέωση της πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ, και της παραλίγο πρόκρισης στην οκτάδα, στην απόλυτα απαξίωση να χάνεις στην έδρα σου από Βόρεια Ιρλανδια και Ν. Φερόε!

Κατόρθωμα πραγματικό. Σεμινάριο πώς να καταστρέψεις σε λίγους μήνες τα πάντα.

Εμείς τι άλλο να πούμε.. «Να ζήσουμε να την θυμόμαστε»…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook